Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jarmuż z fasolą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jarmuż z fasolą - składniki:
  • 4 dorodne gałęzie jarmużu
  • 6 łyżek oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • świeża chilli
  • plasterkach
  • 1 szklanka ugotowanej fasoli jaś
  • 1/2 szklanki rosołu
  • sól
  • pieprz
Jarmuż z fasolą - sposób przygotowania: Jarmuż dokładnie oczyścić z łodyg i twardych żyłek. Porwane liście kilkakrotnie opłukać, lekko osuszyć. Cebulę i czosnek pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać czosnek i chilli, po chwili dodać jarmuż. Chwilę smażyć, mieszając, poczekać, aż zwilgotnieje. Wlać rosół, dodać fasolę, wymieszać i gotować na mocnym ogniu, aż płyn odparuje, a fasola się zagrzeje. Doprawić, podawać jako samodzielne danie lub dodatek.

Informacje o Jarmuż z fasolą

  • Jarmuż

    witamin, a co zostać w doniczce dla ozdoby, to na talerz trafi jarmuż, a nie zimowy pomidor. Jarmuż z fasolą 4 dorodne gałęzie jarmużu 6 łyżek oliwy 2-3 ząbki czosnku 1/2

  • Kapusta i spółka

    Kapusta i spółka

    do koktajli (tzw. smoothies) albo przyrządzają z niego jarmużowe chipsy . Jarmuż z fasolą 4 dorodne gałęzie jarmużu 6 łyżek oliwy 2-3 ząbki czosnku 1/2 cebuli świeża chilli plasterkach 1 szklanka ugotowanej fasoli jaś 1/2 szklanki rosołu sól pieprz Jarmuż dokładnie oczyścić z łodyg i