Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki gryczane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki gryczane - składniki:
Babeczki gryczane - sposób przygotowania: Orzechy i kasztany posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie, połączyć z orzechami i kasztanami, mocno doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kaszą. Nieduże foremki sufletowe wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Roztrzepać jajka ze śmietaną, połączyć z przestudzoną masą kaszowo-orzechową i napełnić foremki. Babeczki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-200 st. C i piec, aż się zrumienią (ok. 25 min). Podawać posmarowane kremowym serem kozim lub philadelphią.