Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chłodnik truskawkowy z winem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chłodnik truskawkowy z winem - składniki:
Chłodnik truskawkowy z winem - sposób przygotowania: Truskawki umyć, usunąć szypułkę i pokroić na ćwiartki. Wrzucić do miski, dodać kilka kropli octu balsamicznego. Zasypać cukrem i zalać czerwonym winem, wstawić do lodówki na 2 godz. Zmiksować. Następnie przetrzeć przez metalowe sitko. Wlać do miseczki, podać z ubitą wytrawną śmietaną. Posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Chłodnik z botwiny, marynowana cielęcina, żółtko confit [Gotuj z Melanią]

Informacje o Chłodnik truskawkowy z winem

  • Słodkie chłodniki owocowe!

    Słodkie chłodniki owocowe!

    obżarstwo, musi wykorzystać przepis na zupę bardzo truskawkową. Dodatek czerwonego wina poprawi jej kolor i wydobędzie wytrawne aromaty. Zobacz przepis na chłodnik truskawkowy z płatkami migdałowymi Chłodnik truskawkowy z winem 1 kg truskawek 1/2 l wytrawnego czerwonego wina (może być merlot) 250 g