Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brownie bez glutenu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Brownie bez glutenu - składniki:
Brownie bez glutenu - sposób przygotowania: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym delikatnie masłem. Do miski przełożyć pokrojone na małe kawałki masło i pokruszoną czekoladę. Miskę postawić na garnku z podgrzaną wodą. Składniki mieszać, aż się rozpuszczą. Następnie miskę zdjąć z garnka, wsypać cukier, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Kakao i skrobię przesiać do miski przez sitko i energicznie wymieszać; dodać orzechy. Piec przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Informacje o Brownie bez glutenu

  • Szybko! Upiecz ciasto!

    znów zawiń. Roladę posyp z wierzchu cukrem pudrem. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Brownie to mocno czekoladowe i bardzo wilgotne ciasto rodem z USA. Będzie wyśmienite zarówno bez dodatków, jak i posypane cukrem pudrem, w towarzystwie gałki lodów waniliowych lub z dodatkiem bitej śmietany. Brownie bez

  • Kuchnia made in USA

    Kuchnia made in USA

    czekoladowe ciasto spotkało się z dużą przychylnością, a dziś jest ogromnie popularne nie tylko w USA. Brownie (ciastka mocno czekoladowe) Brownie bez glutenu Brownies z białą czekoladą i pomarańczą