Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Banany z patelni

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Banany z patelni - składniki:
Banany z patelni - sposób przygotowania: Pomarańczę obrać, usuwając całkowicie zewnętrzną białą skórkę. Spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy, z reszty wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojone wzdłuż banany bez skórki. Zrumienić, obrócić na drugą stronę. Po chwili smażenia dodać pomarańcze i sok. Zagotować, odparować, aż sos będzie lepiący. Wlać alkohol i podpalić. Banany podawać gorące, prosto z patelni, z kulką lodów, posypane pestkami granatów.

Informacje o Banany z patelni

  • Menu dnia

    Menu dnia

    przepis Agnieszki Kręglickiej na banany z patelni . Banany z patelni

  • Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata

    Dania z jednej patelni - jakie to proste! Inspiracje z całego świata

    aromatem pomarańczy i cynamonu. Koniecznie podaj je z lodami. Banany z patelni 2 dojrzałe banany 3 łyżki masła szczypta cynamonu 3 łyżki cukru brązowego 1 pomarańcza 2 łyżki grubo kruszonych migdałów rum lub tequila Pomarańczę obrać, usuwając całkowicie zewnętrzną białą skórkę. Spomiędzy błonek