Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bakłażan z koperkowym sosem
Bakłażan z koperkowym sosem - składniki:
Bakłażan z koperkowym sosem - sposób przygotowania:
Bakłażana pokrój na plastry, posól i odstaw, aż puści sok. Przygotuj sos: zmiksuj wszystkie składniki w malakserze, miksuj długo, aż listki kopru zostaną roztarte na gładko. Plastry bakłażana osusz dokładnie i usmaż na gorącej oliwie z obu stron. Usmażone plastry podaj polane jogurtem i zielonym sosem.
- 1 bakłażan
- sól
- pieprz
- oliwa
- jogurt naturalny
- Sos:
- 2 pęczki koperku
- kilka liści bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 4 plastry marynowanej Jalapeno
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z cytryny
- sól
- 1 bakłażan
- sól
- pieprz
- oliwa
- jogurt naturalny
- Sos:
- 2 pęczki koperku
- kilka liści bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 4 plastry marynowanej Jalapeno
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z cytryny
- sól
Idealne dla kulinarnych architektów - wieżyczki z bakłażanów a'la moussaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki