Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z białych warzyw z oliwą truflową

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (31 głosów)

Zupa z białych warzyw z oliwą truflową - składniki:
Zupa z białych warzyw z oliwą truflową - sposób przygotowania: W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę. Smażyć, mieszając, aż zmięknie, ok. 5 min. Dodać por pokrojony w kawałki, czosnek i pół łyżeczki soli. Wymieszać i smażyć, aż por zmięknie. u Dodać ziemniaki, pietruszkę i seler pokrojone w kostkę, doprawić solą. Zmniejszyć ogień, przykryć garnek pokrywką i gotować 40 min, aż ziemniaki będą się rozpadać. Pod koniec gotowania dodać kalafior (może być mrożony) lub szparagi i gotować jeszcze 5 min. Zupę zmiksować w blenderze. Przetrzeć przez sito i jeszcze raz podgrzać z mlekiem. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać do miski, polać łyżeczką oliwy truflowej, posypać pestkami. Dekorować listkami natki pietruszki.