Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Meksykańskie kiełbaski Chorizo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Meksykańskie kiełbaski Chorizo - składniki:
  • 1/2 kg surowej szynki wieprzowej grubo mielonej lub drobno siekanej
  • 50 ml białego octu winnego
  • 1 łyżka soli
  • 2/5 łyżki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki utartego czosnku
  • 1/2 łyżeczki chilli
Meksykańskie kiełbaski Chorizo - sposób przygotowania: Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, chwilę wyrabiać. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia formować kiełbaski, smażyć lub grillować. Można nadziać jelita i uwędzić jak swojską kiełbasę.