Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Salsa z papryki
Salsa z papryki - składniki:
Salsa z papryki - sposób przygotowania:
Paprykę w całości wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C. Piecz i obracaj, aż skórka sczernieje ze wszystkich stron. Gorącą włóż do papierowej torby, zamknij i poczekaj, aż ostygnie. Obierz ze skórki, oczyść z nasion, pokrój w paseczki. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Wymieszaj paprykę, cebulę, natkę i czosnek, dopraw oliwą, solą, pieprzem i balsamico. Podawaj do pasztetu z soczewicy z porami.
- 2 czerwone papryki
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 utarty ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka balsamico
- sól
- pieprz
Informacje o Salsa z papryki
-
Pasztet z soczewicy Agnieszki Kręglickiej
wyjątkową atrakcją. Pasztet z soczewicy własnego wypieku z ciekawą salsą zamiast chrzanu i żurawin ze słoika ma szansę na swoje pięć minut. Salsa z papryki 2 czerwone papryki 1/2 czerwonej cebuli 2
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki