Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chutney (sos) daktylowy
Chutney (sos) daktylowy - składniki:
Chutney (sos) daktylowy - sposób przygotowania:
W garnku podsmażyć na oleju pokrojoną w kostkę szalotkę. Dodać gorczycę, podgrzać. Kiedy nasiona zaczną 'strzelać', dorzucić pokrojone daktyle, pozostałe składniki i wlać 120 ml wody. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje. Gorący chutney przełożyć do słoiczka i mocno zakręcić. To oryginalny dodatek do sera.
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- 2 szalotki
- 1/2 łyżeczki gorczycy
- 100 g daktyli
- 60 g rodzynek
- 2 łyżki cukru brązowego
- 60 ml octu jabłkowego
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz cayenne
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki