Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z kuskusem Tabbouleh

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Sałatka z kuskusem Tabbouleh - składniki:
Sałatka z kuskusem Tabbouleh - sposób przygotowania: Wsypać kuskus do dużej miski i zalać wrzątkiem. Zakryć miskę folią, odstawić na 10 min. Cebulę podsmażyć na średnim ogniu, aż będzie brązowa i miękka. Dodać sól i kminek, dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Zielone składniki drobno pokroić i razem z oliwą dodać do kuskusu. Dokładnie wymieszać. Dodać podsmażoną cebulę, pistacje i chili. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Podawać w temperaturze pokojowej. Można przed podaniem posypać pokruszoną fetą. Dobra jako dodatek do pieczonej ryby.

Informacje o Sałatka z kuskusem Tabbouleh

  • Letnie obiady na ochłodę. Bez gotowania

    Letnie obiady na ochłodę. Bez gotowania

    ożywiają delikatny smak kuskusu. Sałatka z kuskusem Tabbouleh 150 g kuskusu 160 ml wrzącej wody 1 mała cebula pokrojona w piórka 1 łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 50 g pistacji niesolonych ale podpieczonych i posiekanych 90 ml oliwy z oliwek sól Zielone składniki: 1 pęczek