Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z jajek i anchois
Sałatka z jajek i anchois - składniki:
Sałatka z jajek i anchois - sposób przygotowania:
Gubbröra
Przepis dla 4-6 osób
Jaja ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Wymieszaj je z żółtkami i pastą kawiorową. Anchois posiekaj i dodaj do masy. Koperek, pietruszkę i szczypiorek umyj, osusz i bardzo drobno posiekaj. Dodaj zioła do reszty sałatki, dokładnie całość wymieszaj.
Podawaj na ciemnym pieczywie.
Na podstawie przepisów Carla Jana Granqvista
- 6 jajek
- 2 żółtka
- 2-3 łyżki pasty kawiorowej
- 125 g anchois
- 1 mały pęczek natki pietruszki
- 1 mały pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- kawałki plasterków cytryny do dekoracji
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki