Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa grzybowa z łazankami

Autor
A A A
  • Zupa grzybowa z łazankami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (9 głosów)

Zupa grzybowa z łazankami - składniki:
Zupa grzybowa z łazankami - sposób przygotowania: Grzyby dokładnie wypłucz, a następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości z kilkoma ziarnami pieprzu. Wywar przecedź i dolej do rosołu, uważając na piasek z grzybów, który może się zebrać na dnie naczynia. Całość podgrzej. Grzyby pokrój w paski i dodaj do zupy. Śmietanę przełóż do miseczki, dodaj kilka łyżek gorącej zupy, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka. Dopraw solą, pieprzem i podawaj z łazankami.

Informacje o Zupa grzybowa z łazankami