Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kompot z jabłek
Kompot z jabłek - składniki:
Kompot z jabłek - sposób przygotowania:
Jabłka umyj (do kompotu nie trzeba obierać), przekrój, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj goździki (opcjonalnie) i zagotuj. W zależności od tego, jakich jabłek używasz, od razu po zagotowaniu zdejmij z ognia lub jeszcze chwilę gotuj. Na koniec możesz jabłka odcedzić lub przetrzeć przez sito i dodać do kompotu.
Informacje o Kompot z jabłek
-
Z nutą wanilii - doskonałe słodkości
Krem waniliowy będzie pasował nie tylko do śliwek. Możesz podawać go na przykład z kompotem z jabłek, malin, albo jagód. Kompot owocowy z kremem waniliowym 450 ml mleka 40 g cukru laska wanilii jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej Kompot: 500 g śliwek lub mirabelek wydrylowanych 4 łyżki cukru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki