Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kompot z jabłek

Autor
A A A
  • Kompot z jabłek

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Kompot z jabłek - składniki:
Kompot z jabłek - sposób przygotowania: Jabłka umyj (do kompotu nie trzeba obierać), przekrój, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do dużego garnka, zalej wodą, dodaj goździki (opcjonalnie) i zagotuj. W zależności od tego, jakich jabłek używasz, od razu po zagotowaniu zdejmij z ognia lub jeszcze chwilę gotuj. Na koniec możesz jabłka odcedzić lub przetrzeć przez sito i dodać do kompotu.

Informacje o Kompot z jabłek

  • Z nutą wanilii - doskonałe słodkości

    Z nutą wanilii - doskonałe słodkości

    Krem waniliowy będzie pasował nie tylko do śliwek. Możesz podawać go na przykład z kompotem z jabłek, malin, albo jagód. Kompot owocowy z kremem waniliowym 450 ml mleka 40 g cukru laska wanilii jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej Kompot: 500 g śliwek lub mirabelek wydrylowanych 4 łyżki cukru