Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pręga wołowa duszona z kurkami i piwem porter
Pręga wołowa duszona z kurkami i piwem porter - składniki:
Pręga wołowa duszona z kurkami i piwem porter - sposób przygotowania:
dla 4 osób
Mięso pokrój w kostkę, obsmaż na łyżce smalcu gęsiego, dopraw solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego i odstaw.
Na tej samej patelni rozgrzej drugą łyżkę smalcu, obsmaż na nim cebulę, czosnek, kurki i pozostałe przyprawy, a następnie dodaj do mięsa.
Całość zalej piwem połączonym z miodem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Piecz do miękkości (ok. 2-3 godzin). Następnie dodaj masło, posyp posiekanym szczypiorem i dopraw do smaku.
Tak przygotowaną pręgę wołową podawaj z pieczonymi ziemniaki lub chlebem razowym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki