Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jeleń z piwem miodowym - Fricasse

Autor
A A A
  • Jeleń z piwem miodowym - Fricasse

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Jeleń z piwem miodowym - Fricasse - składniki:
Jeleń z piwem miodowym - Fricasse - sposób przygotowania: dla 4 osób Mięso wymieszaj z przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na ok. 10 godzin. Na rozgrzanym oleju podsmaż czosnek, cebulę, grzyby i czerwoną paprykę. Mięso obsmaż na gorącym oleju, używając tej samej patelni, i dodaj do warzyw. Do mięsa z warzywami wlej krupnik, miód pitny, piwo miodowe i bulion wołowy. Gotuj całość do miękkości. Następnie dodaj suszoną żurawinę, marynowaną cebulkę perłową i pomidory, chwilę gotuj i dopraw do smaku. Tak przygotowane fricasse z daniela podawaj z kwaśną śmietaną i świeżo siekaną natką pietruszki.