Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grasica cielęca z szalotką i ciemnym piwem
Grasica cielęca z szalotką i ciemnym piwem - składniki:
Grasica cielęca z szalotką i ciemnym piwem - sposób przygotowania:
dla 4 osób
Grasicę wymocz w zimnej wodzie, następnie krótko sparz we wrzątku, ostudź i pokrój.
Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso, dodaj szalotkę, gałązki tymianku i czosnek, a następnie wlej piwo. Gdy część płynu odparuje, dodaj miód, przyprawy i masło.
Aromatyczną i delikatną grasicę podawaj z ulubionymi sałatami i chrupiącą bułką paryską.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki