Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Crumble z owocami

Autor
A A A
  • Crumble z owocami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Crumble z owocami - składniki:
Crumble z owocami - sposób przygotowania: Do dużej miski przesyp mąkę, cukier, migdały i sól. Dodaj pokrojone w kostkę masło i opuszkami palców utrzyj na kruszonkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Przełóż pokrojone jabłka do naczynia do zapiekania, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Do jabłek dosyp rozmrożone owoce i 2 łyżki brązowego cukru. Całość posyp kruszonką i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około 25-30 minut, aż kruszonka będzie złocista.

Informacje o Crumble z owocami

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Oto wybór użytkowników Facebooka. Jagodowy crumble (czyli deser z owoców zapieczonych pod kruszonką) zwyciężył z crumble jabłkowym i malinowym.   Zobacz przepis na crumble z owocami jagodowymi   Dziękujemy za głosy - kolejne głosowanie już dziś na facebook.com/ugotujto

  • Pod złocistą kruszonką

    Pod złocistą kruszonką

    temperaturę do 180 st. C i piecz jeszcze około 40 minut. Autor: Zuzanna Wiciejowska Idealny jesienny deser: śliwki z cynamonem pod orzechową kruszonką Osoby, które nie lubią tracić czasu na przygotowywanie ciasta z pewnością docenią crumble, czyli owoce pod kruszonką. Najlepsze będzie z jabłkami