Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą - składniki:
Halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą - sposób przygotowania: Soczewicę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Następnie gotujemy do miękkości około 20 minut i odcedzamy. Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Na patelni na połowie oleju podsmażamy selera, marchew, pancettę z soczewicą. Dodajemy cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę smażymy i odstawiamy. Trzymamy w cieple. Halibuta smażymy na pozostałym oleju: 2 minuty od strony skóry i minutę z drugiej. Do ciepłego mleka wsypujemy szafran i odrobinę soli. Miksujemy, aby powstała piana. Soczewicę mieszamy z oliwą i octem. Układamy w kopczyk na talerzu, a na wierzch wykładamy rybę. Dekorujemy szafranową pianą.