Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą
Halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą - składniki:
Halibut na soffritto z soczewicy z szafranową pianą - sposób przygotowania:
Soczewicę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Następnie gotujemy do miękkości około 20 minut i odcedzamy. Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Na patelni na połowie oleju podsmażamy selera, marchew, pancettę z soczewicą. Dodajemy cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę smażymy i odstawiamy. Trzymamy w cieple. Halibuta smażymy na pozostałym oleju: 2 minuty od strony skóry i minutę z drugiej. Do ciepłego mleka wsypujemy szafran i odrobinę soli. Miksujemy, aby powstała piana. Soczewicę mieszamy z oliwą i octem. Układamy w kopczyk na talerzu, a na wierzch wykładamy rybę. Dekorujemy szafranową pianą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki