Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ravioli z gęsiną na emulsji balsamicznej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ravioli z gęsiną na emulsji balsamicznej - składniki:
Ravioli z gęsiną na emulsji balsamicznej - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Udko marynujemy w czosnku i majeranku przez 24 godziny. Mąkę mieszamy z jajkiem i żółtkiem, dodajemy szczyptę soli oraz oliwę. Zagniatamy, aż powstanie gładkie, zwięzłe ciasto. W rondelku mieszamy składniki sosu i podgrzewamy, aby zredukował się do konsystencji gęstej emulsji. Udko zanurzamy w roztopionym smalcu i gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu obieramy mięso z kości i rwiemy na małe kawałki. Siekamy drobno cebulę, czosnek, podsmażamy razem z borowikami na 3 łyżkach gęsiego smalcu, dodajemy gęsinę, doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną trybulą i majerankiem. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki płat i wycinamy małą szklanką krążki. Na każdy nakładamy odrobinę farszu, przykrywamy drugim krążkiem i sklejamy pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty. W tym czasie podsmażamy jabłko na maśle, aby nabrało złotego koloru. Układamy na talerzu pierożki i dekorujemy sosem, sałatą, smażonym jabłkiem i rzodkiewką.