Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krewetki tygrysie marynowane w imbirze
Krewetki tygrysie marynowane w imbirze - składniki:
Krewetki tygrysie marynowane w imbirze - sposób przygotowania:
Krewetki obieramy z pancerza, tak aby został ostatni segment wraz z ogonkiem. Oczyszczamy je i marynujemy 3 godz. w oliwie, soku z limonki, imbirze, koperku i czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na rozgrzanej patelni na małej ilości oliwy, dodajemy masło, wino i przekrojone na pół pomidorki. Smażymy jeszcze 2 minuty. Możemy podawać z grzanką z ciabatty.
- 6 krewetek tygrysich
- 1 mały kawałek imbiru
- 3 posiekane ząbki czosnku
- sok z 1 limonki
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- 1 łyżka oliwy
- 50 ml wytrawnego białego wina
- 4 pomidorki koktajlowe
- 30 g masła
- posiekana natka pietruszki do dekoracji
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki