Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizaæ
Szasz³yki z kurczakiem w sosie s³odko-kwa¶nym
Szasz³yki z kurczakiem w sosie s³odko-kwa¶nym - sk³adniki:
Szasz³yki z kurczakiem w sosie s³odko-kwa¶nym - sposób przygotowania:
Miêso z kurczaka dok³adnie umyj, oczy¶æ i pokrój w paski. Do miski przeci¶nij przez praskê czosnek, dodaj pozosta³e sk³adniki marynaty i dok³adnie wymieszaj. Nastêpnie dodaj miêso i delikatnie po³±cz z marynat±. W³ó¿ do lodówki na ca³± noc lub przynajmniej na kilka godzin. Patyczki do szasz³yków namocz w wodzie przez oko³o godzinê. Przygotowane miêso nabij na wyka³aczki np. w kszta³t wê¿a i grilluj z ka¿dej strony kilka minut. Szasz³yki podajemy np. z ry¿em i sa³atk±.
- podwójna pier¶ z kurczaka
- 2 z±bki czosnku
- sok z po³owy cytryny
- 1 ³y¿ka miodu
- 1 ³y¿ka sosu sojowego
- 2 ³y¿ki przecieru pomidorowego
- 2 ³y¿ki octu winnego
- 1/2 ³y¿eczki s³odkiej papryki
- 1/4 ³y¿eczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sa³atki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobiæ? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ry¿ -
Przetwory
-
Gulasze -
Ry¿ -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sa³atki - Sa³atka jarzynowa przepis
- Sa³atka ¶ledziowa przepis
- Sa³atka z kuskusem i tuñczykiem
- Sa³atka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sa³atka z czerwonej kapusty
- Sa³atka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sa³atka pieczarkowa
- Sa³atka z wêdzonym ³ososiem
- Sa³atka z groszkiem i krewetkami
- Sa³atka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki