Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem - składniki:
Wytrawne ciasto pomidorowe z jabłkami i tymiankiem - sposób przygotowania: Oliwki, pomidory i czosnek drobno posiekać, zalać kilkoma łyżkami oleju i odstawić na pół godziny. Jabłka obrać, pokroić w talarki, skropić octem balsamicznym, obtoczyć w łyżce tymianku i mące. Jajka roztrzepać, porcjami dodawać przecier pomidorowy, mąkę przesianą z sodą i proszkiem, olej i pozostałe przyprawy, w tym oliwki z pomidorami i czosnkiem, na końcu jabłka. Wymieszać. Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 50-60 minut w temperaturze 160 stopni. Pod koniec na wierzchu ułożyć plasterki sera. Zapiekać, aż ser się roztopi. Po wyjęciu z piekarnika na stopionych plasterkach ułożyć małe pomidorki. Podawać z gałką lodów z sera camembert skropionych kremem z octu balsamicznego.