Zupa z soczewicą
Informacje o Zupa z soczewicą
-
Menu dnia z Bliskiego Wschodu
. Możesz je też nadziewać podsmażonym, pociętym na paseczki mięsem. Zobacz przepis na Chleb pita . Sycąca zupa z soczewicy i pomidorów doprawiona czosnkiem i oregano. Zobacz przepis na Fakes - zupa z soczewicy Dowiedz się więcej o soczewicy Te ciasteczka zawdzięczają swoją zabawną nazwę
-
Słoneczne menu dnia z kremową zupą i kuskusem
Doskonałym dodatkiem do tej zupy będą grzanki lub kromka świeżego, chrupiącego chleba. Jeśli chcesz, możesz do niej wrzucić również nieco mięsa, np. z piersi kurczaka, pokrojonego w drobną kostkę. Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów 180 g czerwonej soczewicy 100 g suszonych pomidorów 150 g
-
Aromatyczne menu dnia z rybnymi pulpetami
Zamiast świeżych pomidorów możesz dodać do zupy również te z puszki (najwygodniej, jeśli będą obrane i krojone). Podawaj z grzankami lub świeżą bułeczką. Zupa z soczewicy i szpinaku 200 g zielonej soczewicy 500 g pomidorów malinowych (lub innych mięsistych) 2 łyżki (30 ml) oliwy 150 g chudego
-
Tureckie menu dnia
Taka zupa z soczewicy jest bardzo prosta do wykonania i zarazem bardzo smaczna. Jeśli chcesz dodać jej nieco więcej aromatu, możesz przyprawić ją na przykład mieloną kolendrą. Turecka zupa z soczewicy 1 litr bulionu 25 dag czerwonej soczewicy 1 cebula 1 marchewka 1 łyżka masła sól Stop
-
Wegetariańskie menu z pikantnym deserem
Jesień to świetna pora na eksperymenty z sycącymi, aromatycznymi zupami. Dziś polecamy wam pyszny krem z soczewicy i suszonych pomidorów. Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów 180 g czerwonej soczewicy 100 g suszonych pomidorów 150 g czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1/2
-
Soczewica w roli głównej
Solidna, gęsta i sycąca. Zupa z soczewicy rozgrzewa i dodaje sił. Najlepsza z dodatkiem pomidorów. 200 g zielonej soczewicy 500 g pomidorów malinowych (lub innych mięsistych) 2 łyżki (30 ml) oliwy 150 g chudego boczku 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 4/5 szklanki (200 ml) białego wytrawnego
-
Targ egipski
Menu: zupa z soczewicy z pomidorami i miętą, ryba pieczona z ziołowym sosem, ziemniaki pieczone w musztardzie, krewetki smażone z whisky, truskawki z kruszonką i daktylami RYBA: 2 całe ryby, np. pstrągi, 100 ml oliwy z oliwek, 1 chilli, 2 ząbki
-
Gęste, rozgrzewające zupy - tajska, meksykańska, turecka...
Zupa z fasoli, zwana również fasolada , to jedna z najpopularniejszych greckich zup. Jest gęsta, aromatyczna i sycąca. Jeśli przypadła ci do gustu, spróbuj również fakes - greckiej zupy z soczewicy (przepis wideo znajdziesz na samym dole slajdu). Grecka zupa fasolowa 200 g suchej fasoli jaś 1
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki