Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz z brukselką
Gulasz z brukselką - składniki:
Gulasz z brukselką - sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, dodając pod koniec zmiażdżony lub posiekany czosnek. Bulion gotujemy, wrzucamy brukselkę i gotujemy ok. 15 minut. Zagęszczamy płyn mąką. Łączymy ziemniaki z brukselką, dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki i podsmażoną kiełbasę. Gotujemy, przyprawiamy pieprzem i papryką, posypujemy natką. Podajemy z pieczywem.
- 5 ziemniaków
- 3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 3 szklanki wywaru warzywnego
- 1/2 kg brukselki
- łyżka mąki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 250 g cienkiej kiełbasy
- pieprz
- słodka mielona papryka
- sól
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki