Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierogi zielone z soczewicą
Pierogi zielone z soczewicą - składniki:
Pierogi zielone z soczewicą - sposób przygotowania:
Cebule siekamy, smażymy na oleju. Soczewicę gotujemy w dwóch szklankach wody. Gdy woda odparuje, soczewicę lekko rozgniatamy widelcem, mieszamy z cebulą i przyprawami. Z podanych składników zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy, wycinamy krążki, na każdym układamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
- Ciasto:
- szklanka mąki pszennej
- szklanka mąki pszennej razowej
- pół szklanki wody
- łyżka obgotowanych oraz osączonych i zmiksowanych liści szpinaku
- łyżka oleju do gotowania
- Farsz:
- 2 cebule
- 2 łyżki oleju
- szklanka zielonej soczewicy
- majeranek
- sól
- pieprz
4 sposoby na zawijanie pierogów
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki