Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki z papryką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Roladki z papryką - składniki:
Roladki z papryką - sposób przygotowania: Umyte i osuszone mięso rozbijamy, oprószamy pieprzem. Paprykę kroimy w słupki. Cebulę siekamy, przekładamy do miseczki. Dodajemy obie musztardy, skórkę z cytryny, ziarenka zielonego pieprzu, odrobinę soku jabłkowego, doprawiamy solą. Następnie rozsmarowujemy przygotowaną pastę na rozklepanych kotletach (3 łyżeczki pasty zostawiamy). Na brzegu każdego kotleta układamy 2 słupki papryki i zwijamy, formując roladki. Spinamy je wykałaczkami, smarujemy pozostałą pastą, posypujemy bułką tartą wymieszaną z ziarnami sezamu i smażymy na oleju.

Informacje o Roladki z papryką

  • Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    , tuńczyka, resztę sosu majonezowo-keczupowego, resztę sera i posiekane żółtka. Autor: Maria Szkop Zobacz również inne przepisy na dania z tuńczykiem z puszki: Tuńczyk z ryżem i papryką Sałatka ze świderków i tuńczyka Pasta z tuńczykiem Mus z tuńczyka Kotleciki z tuńczyka Roladki z papryki