Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krokiety selerowe
Krokiety selerowe - składniki:
Krokiety selerowe - sposób przygotowania:
Selery obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, wkładamy do garnka, wlewamy pół szklanki lekko posolonego wrzątku, dodajemy masło i dusimy pod przykryciem 15 minut. Ryż gotujemy w wodzie z odrobiną soli i szczyptą kurkumy. Mieszamy z selerem, dodajemy żółtka, pianę z białek, natkę pietruszki, przyprawiamy. Z masy formujemy krokiety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na jasnozłoty kolor.
- 2 duże selery
- 30 g masła
- 150 g ryżu
- sól
- pieprz
- szczypta kurkumy
- 2 jajka
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- kilka łyżek bułki tartej
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki