Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsiki z jajkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klopsiki z jajkiem - składniki:
Klopsiki z jajkiem - sposób przygotowania: Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy. Mięso mieszamy z ziołami i sezamem, przyprawiamy solą i papryką, dzielimy na tyle porcji, ile jajek. Zwilżonymi dłońmi formujemy z każdej porcji okrągły placuszek. Na środku kładziemy oprószone mąką jajko i formujemy kulkę. Obtaczamy kulki w rozmąconym jajku, a potem w bułce tartej, a następnie smażymy. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kładziemy na podgrzanym półmisku. Rada: Jajka przepiórcze są dużo mniejsze niż kurze - dzięki temu szybciej się gotują. Aby ugotować je na twardo, wystarczą 2-3 minuty.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym