Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pizza San Domenico
Pizza San Domenico - składniki:
Pizza San Domenico - sposób przygotowania:
Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy w folię i na 30 minut wkładamy do lodówki. Przekrawamy na pół i każdą część rozwałkowujemy na placek grubości 5-7 mm. Przekładamy placki do wysmarowanych masłem tortownic, zawijając brzegi ciasta do góry. Smarujemy oliwą. Na plackach układamy pokrojone w plasterki pomidory i mozzarellę, oprószamy pieprzem. Na wierzchu układamy filety sardeli, obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Posypujemy pizzę parmezanem i majerankiem, skrapiamy oliwą, pieczemy 190°C około 30 minut.
Pizza mojego włoskiego kochanka 2014
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki