Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wieprzowina w sosie sojowo-czosnkowym
Wieprzowina w sosie sojowo-czosnkowym - składniki:
Wieprzowina w sosie sojowo-czosnkowym - sposób przygotowania:
Na rozgrzanym oleju smażymy czosnek przeciśnięty przez praskę i strączki chilli. Gdy czosnek zacznie się rumienić, wkładamy mięso i smażymy około minuty. Dodajemy cebulki dymki pokrojone na kawałki. Smażymy kolejną minutę, mieszając. Następnie dodajemy posiekany szczypior i trzymamy na ogniu kolejne pół minuty. Zdejmujemy z ognia i mieszamy z sosem sojowym.
Rada: Do przygotowania tej potrawy przydaje się wok, głęboka patelnia z rączkami. Specyficzny kształt umożliwia równomierne szybkie smażenie składników.
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki chilli
- 800 g karkówki wieprzowej pokrojonej w paski
- pęczek dymki
- 3 łyżki sosu sojowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki