Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta porowa z boczkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Tarta porowa z boczkiem - składniki:
Tarta porowa z boczkiem - sposób przygotowania: Zagniatamy półkruche ciasto. Po schłodzeniu wylepiamy nim formę na tartę. Pieczemy 15 minut w 200°C. Białe części porów myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pory z cebulą dusimy na maśle 15 minut. Pokrojony boczek rumienimy na patelni. Dodajemy uduszone pory z cebulą, mieszamy i zestawiamy z ognia. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i ubijamy. Dodajemy pory z cebulą i boczkiem, śmietanę i twaróg. Farsz rozkładamy na podpieczonym cieście. Tartę pieczemy 10 minut w 200°C, a potem kolejne 20 minut w 180°C.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta