Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta porowa z boczkiem
Tarta porowa z boczkiem - składniki:
Tarta porowa z boczkiem - sposób przygotowania:
Zagniatamy półkruche ciasto. Po schłodzeniu wylepiamy nim formę na tartę. Pieczemy 15 minut w 200°C. Białe części porów myjemy i kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Pory z cebulą dusimy na maśle 15 minut. Pokrojony boczek rumienimy na patelni. Dodajemy uduszone pory z cebulą, mieszamy i zestawiamy z ognia. Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem i ubijamy. Dodajemy pory z cebulą i boczkiem, śmietanę i twaróg. Farsz rozkładamy na podpieczonym cieście. Tartę pieczemy 10 minut w 200°C, a potem kolejne 20 minut w 180°C.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki