Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa cukiniowa z zieloną fasolką i kaszą kukurydzianą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa cukiniowa z zieloną fasolką i kaszą kukurydzianą - składniki:
Zupa cukiniowa z zieloną fasolką i kaszą kukurydzianą - sposób przygotowania: Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu (jeśli ugotujemy ją w mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu to po przestygnięciu nie będzie sypka i jej połowę możemy wtedy pokroić w kostkę). Cukinię obieramy, oczyszczamy z nasion, kroimy w plastry. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cukinię i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie cukinię rozcieramy blenderem. Fasolkę wrzucamy do roztartej cukinii, zalewamy rosołem i gotujemy pod przykryciem około 5 minut (aż fasolka będzie miękka). Następnie dodajemy śmietanę połączoną z odrobiną gorącej zupy, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy i razem gotujemy jeszcze 5 minut. Do gotowej zupy dajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.