Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gulasz wołowy z kaszą pęczak
Gulasz wołowy z kaszą pęczak - składniki:
Gulasz wołowy z kaszą pęczak - sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin 40-50 minut co jakiś czas mieszając. Kaszę wsyp do gulaszu. Podawaj gorące. Jeśli mięso wołowe nie jest wystarczająco miękkie wrzuć do gotującego się gulaszu 1/2 kiwi na 10 minut.
- 400-500g mięsa wołowego na gulasz
- 1 cebula
- 4 marchewki
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- ziele angielskie (4kuleczki)
- bulion (tak
- aby przykryło mięso)
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 150g kaszy pęczak
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki