Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krupnik z pieczarkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Krupnik z pieczarkami - składniki:
Krupnik z pieczarkami - sposób przygotowania: Mięso umyć, zalać wodą, zagtować. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i ziemniaki oraz plasterki pora. Wsypać kaszę. Gotować ok. 45min na małym ogniu. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do cebuli, dusić ok. 5 min. Dodać do zupy, gotować jeszcze 15min. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Informacje o Krupnik z pieczarkami

  • Ulubiona domowa zupa. 10 tradycyjnych przepisów

    Ulubiona domowa zupa. 10 tradycyjnych przepisów

    ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Krupnik doskonale rozgrzewa i całkiem solidnie syci - dzięki temu, że jest w nim dużo kaszy jęczmiennej. Gotową zupę posyp natka pietruszki lub świeżym koperkiem. Krupnik z pieczarkami 100g kaszy jęczmiennej 350g