Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Piernik marchewkowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Piernik marchewkowy - składniki:
Piernik marchewkowy - sposób przygotowania: Białka jaj ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy dalej. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy. Do puszystego kogla-mogla wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cynamon. Mieszamy. Następnie wrzucamy startą marchewkę i olej. Łączymy wszystkie składniki. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem keksówki (30x10cm). Pieczemy godzinę w 180°C. Wszystkie składniki kremu miksujemy. Kiedy ciasto wystygnie, możemy posmarować wierzch lub przełożyć je kremem. Można również smarować kremem każdy plaster ciasta przed podaniem.
Świąteczne pierniczki w kilku prostych krokach. Idealny przysmak, ale i ozdoba