Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe
Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe - składniki:
Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe - sposób przygotowania:
Mąkę mieszamy ze zmielonymi migdałami i orzechami. Wysypujemy na deskę i dodajemy miękkie masło, nasionka z laski wanilii, cukier oraz żółtka. Za pomocą noża siekamy i łączymy wszystkie składniki. Zagniatamy ciasto.
Rolujemy je w wałeczek i dzielimy na części. Z każdej z nich formujemy rogalik. Tak przygotowane ciastka układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy 12-14 minut w temperaturze 180°C.
Wszystkie składniki posypki wrzucamy do szczelnego pojemnika lub słoika. Zamykamy i trzymamy je razem przez czas, w którym robimy rogaliki. Gotowe rogaliki, zaraz po upieczeniu, obsypujemy z każdej strony cukrem z cynamonem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki