Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Minipaszteciki z dyni i soczewicy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Minipaszteciki z dyni i soczewicy - składniki:
Minipaszteciki z dyni i soczewicy - sposób przygotowania: Soczewicę zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy z pokrojonymi w plasterki marchewkami, liśćmi laurowymi, tymiankiem i zielem angielskim tak długo, aż rozgotuje się na papkę. Dynię kroimy w kostkę i smażymy na maśle razem z posiekanymi cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, curry i gałką muszkatołową. Do gorącej soczewicy z marchewką wsypujemy kaszkę kukurydzianą i energicznie mieszamy. Dodajemy otręby lub zmielone płatki owsiane oraz podduszoną dynię z cebulą. Miksujemy, tak aby w masie zostały niewielkie grudki. Gdyby masa była za rzadka, wsypujemy odrobinę kaszki kukurydzianej lub otrębów. Smarujemy tłuszczem 6-8 foremek, wysypujemy otrębami, wkładamy masę dyniowo-soczewicową, posypujemy pestkami dyni. Pieczemy 30-45 minut w 200°C.
Podręczny pasztecik podróżny