Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wiosenne cupcake'i ryżowe ze skórką pomarańczową, migdałami i kremem ryżowo-czekoladowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wiosenne cupcake'i ryżowe ze skórką pomarańczową, migdałami i kremem ryżowo-czekoladowym - składniki:
  • Babeczki:
  • 1 szklanka ryżu na mleku
  • 50 g skórki cytrynowej
  • 4 łyżki migdałow mielonych
  • 2 szklanki mąki orkiszowej
  • 0.5 szklanki brązowego cukru
  • łyżka proszku do pieczenia
  • łyżeczka soli
  • 1 duże jajko
  • 0.5 szklanki oliwy
  • odrobina zielonego barwnika (niekoniecznie)
  • Krem:
  • pozostały ryż na mleku
  • 180-200 g kremu czekoladowego
  • kilka łyżek migdałów mielonych (w zależnościod gęstości masy)
  • biała czekolada
  • dekoracje
Wiosenne cupcake'i ryżowe ze skórką pomarańczową, migdałami i kremem ryżowo-czekoladowym - sposób przygotowania: Jajko, oliwę i ryżankę miksujemy razem. Składniki suche łączymy ze sobą. Łączymy obie mieszanki do połączenia składników (NIE MIKSUJEMY) Pieczemy w piekarniku nagrzanym do180 st. przez 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Ryż na mleku miksujemy z kremem czekoladowym. Dodajemy (bez miksowania) migdały, aż do uzyskania porządanej konsystencji kremu. Zimne babeczki ozdabiamy kremem i posypujemy zrąbkami białej czekolady.