Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i brukselką
Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i brukselką - składniki:
Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i brukselką - sposób przygotowania:
Brukselkę oczyścić i ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Pieczarki opłukać, pokroić w cienkie plasterki, dodać posiekaną cebulę, margarynę, przyprawy i 3-4 łyżki wody. Dusić 10 min. Ryż wypłukać i ugotować na półmiękko z dodatkiem łyżeczki margaryny, odcedzić. Ugotowaną brukselkę wymieszać z ryżem, pieczarkami i połową startego sera, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem, posypać serem i zapiekać w piekarniku ok. 15min. w temperaturze 220 st. C.
- 50 dag brukselki
- 25 dag długoziarnistego ryżu
- 20 dag pieczarek
- 1 duża cebula
- 8 dag margaryny
- 10 dag żółtego chudego sera lub mozzarelli
- pieprz
- sól
- pietruszka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki