Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i brukselką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i brukselką - składniki:
Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i brukselką - sposób przygotowania: Brukselkę oczyścić i ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Pieczarki opłukać, pokroić w cienkie plasterki, dodać posiekaną cebulę, margarynę, przyprawy i 3-4 łyżki wody. Dusić 10 min. Ryż wypłukać i ugotować na półmiękko z dodatkiem łyżeczki margaryny, odcedzić. Ugotowaną brukselkę wymieszać z ryżem, pieczarkami i połową startego sera, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem, posypać serem i zapiekać w piekarniku ok. 15min. w temperaturze 220 st. C.