Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Aromatyczny gulasz z ryżem i warzywami
Aromatyczny gulasz z ryżem i warzywami - składniki:
Aromatyczny gulasz z ryżem i warzywami - sposób przygotowania:
Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką, majerankiem, bazylią, oregano. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół. Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać pietruszkę i koper, wymieszać.
- 500 g mięsa wieprzowego np. karkówka lub szynka
- 100 g ryżu długoziarnistego
- 250 g pieczarek
- 250 g zielonej fasolki szparagowej
- 3 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- duża cebula
- duża czerwona papryka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego kopru
- sól
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka majeranku
- 1/2 łyżeczki bazylii i oregano
- 2-3 łyżki oleju
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki