Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Aromatyczny gulasz z ryżem i warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Aromatyczny gulasz z ryżem i warzywami - składniki:
Aromatyczny gulasz z ryżem i warzywami - sposób przygotowania: Mięso wieprzowe pokroić w średnie kawałki i usmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić i oprószyć pieprzem, papryką, majerankiem, bazylią, oregano. Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę, zeszklić na oleju. Pieczarki czyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić na ćwiartki. Fasolkę szparagową umyć obciąć końcówki i przeciąć na pół. Wszystkie warzywa i ryż dodać do garnka z mięsem, delikatnie wymieszać, wlać wodę. Wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec dodać pietruszkę i koper, wymieszać.
Gulasz wołowy