Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
Zapiekanka ryżowa z jabłkami - składniki:
Zapiekanka ryżowa z jabłkami - sposób przygotowania:
Ryż opłukać i wsypać do garnuszka, zalać wodą i mlekiem. Gotować 12 minut, ryż musi być gęsty i bardzo lepki. Obrać jabłka i potarkować, wrzucić na patelnię, posypać 3-4 łyżkami cukru, cynamonem i poddusić przez 10 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie ułożyć 1/2 ryżu, na to jabłka i znowu ryż. Wierzch wysmarować cienką warstwą śmietany, zakryć folią aluminową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na 20 minut.
Po tym czasie wierzch powinien być podpieczony i lekko zarumieniony, jeśli nie to należy zdjąć folię i podpiec kolejne 5-10 minut.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki