Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem z cukinii z ryżem i słonecznikiem
Zupa krem z cukinii z ryżem i słonecznikiem - składniki:
Zupa krem z cukinii z ryżem i słonecznikiem - sposób przygotowania:
W garnku zeszklić na maśle obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Cukinię (nie obierać ze skórki) przepołowić, usunąć pestki, marchewkę obrać. Warzywa pokroić w kostkę lub zetrzeć. Dodać do cebuli, wlać rosół, mleko i gotować aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować blenderem na gładki krem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku przyprawami.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu,przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki, miętę, wymieszać. Z ryżu uformować kulki. Podawać z zupą i posypać słonecznikiem.
- 1 kg zielonej cukinii
- duża marchewka
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 400 ml rosołu drobiowego (kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie)
- 2 łyżki mleka
- sól
- pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
- szczypta chilli
- 2 łyżki masła
- 100 g ryżu basmati (lub długoziarnistego)
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej mięty
- 2 łyżki prażonych nasion słonecznika
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki