Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mintaj z warzywami po chińsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mintaj z warzywami po chińsku - składniki:
Mintaj z warzywami po chińsku - sposób przygotowania: Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, 2 jajka rozbić i rozmącić.Filety opruszyć solą i pieprzem, panierować w jajkach i bułce tartej.Smarzyć z obu stron na rozgrzanym oleju, aby były chrupiące.Wyjąć.Na tym samym oleju podsmażyć na półtwardo zamrożone warzywa, wymieszać z sosem sojowym. W żaroodpornym naczyniu układać warstwę ryżu, warzyw, ryby, ryżu, warzyw. Śmietane rozmącić z ostatnim jajkiem, przyprawić solą i pieprzem, polać wierzch zapiekanki.Posypać startym żółtym serem i bazylią. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do tem.180 stopni, aż ser ładnie się zrumieni.