Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone jabłka z ryżem i cynamonem
Pieczone jabłka z ryżem i cynamonem - składniki:
Pieczone jabłka z ryżem i cynamonem - sposób przygotowania:
Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić. Jabłka umyć i osuszyć. Odciąć górną część jabłka, w pozostałej części jabłka wydrążyć gniazda nasienne i miąższ tak aby pozostały ścianki o grubości około 1,5 cm. Jabłka z zewnątrz naciąć. Ryż wymieszać z miodem, cynamonem oraz odsączonymi rodzynkami. Jabłka napełnić przygotowanym farszem. Przykryć odciętą częścią jabłka. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 - 25 minut.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki