Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Burgery łososiowo-ryżowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Burgery łososiowo-ryżowe - składniki:
Burgery łososiowo-ryżowe - sposób przygotowania: Burgery: Łososia kroimy na małe kawałeczki, dokładnie łączymy z ostudzonym ryżem, dodajemy jajko, śmietanę, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie łączymy. Następnie ręcznie (najlepiej ręce przed formowaniem burgerów lekko posmarować olejem lub oliwą z oliwek) formujemy burgery. Na patelni rozgrzewamy olej i smażmy burgery po kilka minut z każdej strony, aż zrumienią się na złoty kolor. Uwaga burgery są bardzo delikatne, więc należy przewracać je ostrożnie, żeby się nie rozpadły. Sos jogurtowy: Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku. Sos najlepiej przygotować trochę wcześniej, żeby smaki się dobrze połączyły.
Ten burger jest tak piękny, że będziesz sobie z nim robił selfie