Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernik "snickers"

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sernik "snickers" - składniki:
Sernik "snickers" - sposób przygotowania: Masło stopić. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Połączyć z masłem. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Ser zmielić, wbić jajka, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia się składników. Do masy dodać pokrojone drobno batony, wymieszać. Masę wylać na przygotowany spód. Nakładać łyżeczką kleksy z kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp. 150-140 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Wierzch sernika posmarować kajmakiem, posypać drobno posiekanym batonem oraz orzeszkami.
Szybki sernik z sekretnym składnikiem