Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffinki z orzechami i czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muffinki z orzechami i czekoladą - składniki:
Muffinki z orzechami i czekoladą - sposób przygotowania: Masło utrzeć z cukrem do białości. Stale miksując, dodawać po jednym jajku. Dodać nasiona wanilii. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać tarte orzechy, kakao i mleko oraz posiekaną czekoladę. Wymieszać. Przełożyć do wyłożonych papilotkami foremek na muffinki, do 3/4 wysokości. Piec około 25 minut w temp. 175st. Muffinki są bardzo wilgotne, czekoladowe i orzechowe zarazem. Tak bardzo je lubimy, że czasem muszę robić podwójną porcję:))
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki