Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Banany smażone w cieście cydrowym
Banany smażone w cieście cydrowym - składniki:
Banany smażone w cieście cydrowym - sposób przygotowania:
Olej wlewamy garnka i rozgrzewamy. Banany kroimy na kawałki (1 banan - 8-9 kawałków). Mieszamy razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Kiedy olej będzie już rozgrzany do mieszanki z mąką dolewamy cydr i mieszamy. Każdy kawałek banana dokładnie zanurzamy w przygotowanym cieście, a następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok. 1-2 min., aż banany będą brązowe.
Wykładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem.
- 6 bananów
- 200 g mąki pszennej
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 łyżek cukru
- 300 ml cydru jabłkowego
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki