Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Banany smażone w cieście cydrowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Banany smażone w cieście cydrowym - składniki:
Banany smażone w cieście cydrowym - sposób przygotowania: Olej wlewamy garnka i rozgrzewamy. Banany kroimy na kawałki (1 banan - 8-9 kawałków). Mieszamy razem mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Kiedy olej będzie już rozgrzany do mieszanki z mąką dolewamy cydr i mieszamy. Każdy kawałek banana dokładnie zanurzamy w przygotowanym cieście, a następnie kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok. 1-2 min., aż banany będą brązowe. Wykładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem.