Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brownie z żurawiną i pistacjami
Brownie z żurawiną i pistacjami - składniki:
Brownie z żurawiną i pistacjami - sposób przygotowania:
Nagrzać piekarnik do 160 stopni i wyłożyć formę do pieczenia papierem ( forma ok 30 na 20 cm). Dwie czekolady rozpuścić na małym ogniu z masłem, a jedną posiekać na małe kawałeczki. Odstawić rozpuszczone masło i czekoladę do lekkiego przestgnięcia - tak, żeby było płynne, ale nie gorące, bo się jajka zwarzą. Ubić jajka z cukrem i aromatem waniliowym. Dodać masę czekoladową i zmiksować na małych obrotach. Przesiać mąkę i dodać do masy, również zmiksować na małych obrotach. Wmieszać do środka żurawinę, pistacje i pokruszoną czekoladę. Przełożyć do formy i piec 20-25 minut. Przed zjedzeniem ciasto musi całkowicie przestygnąć.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki