Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brownie z żurawiną i pistacjami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brownie z żurawiną i pistacjami - składniki:
Brownie z żurawiną i pistacjami - sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do 160 stopni i wyłożyć formę do pieczenia papierem ( forma ok 30 na 20 cm). Dwie czekolady rozpuścić na małym ogniu z masłem, a jedną posiekać na małe kawałeczki. Odstawić rozpuszczone masło i czekoladę do lekkiego przestgnięcia - tak, żeby było płynne, ale nie gorące, bo się jajka zwarzą. Ubić jajka z cukrem i aromatem waniliowym. Dodać masę czekoladową i zmiksować na małych obrotach. Przesiać mąkę i dodać do masy, również zmiksować na małych obrotach. Wmieszać do środka żurawinę, pistacje i pokruszoną czekoladę. Przełożyć do formy i piec 20-25 minut. Przed zjedzeniem ciasto musi całkowicie przestygnąć.